Ieder paard is een massage waard

Voor wie

Eigenlijk ieder paard is gebaat bij een massage

  • Paarden met blessures – Versnellen van de genezing en verbeteren van overbelasting in het lichaam door ontlasten van de blessure.
  • Paarden die net een blessure hebben gehad – Verbeteren van overbelasting in het lichaam ontstaan door ontlasten van de blessure en de spieren weer juist te laten gebruiken na de blessure.
  • Jonge paarden – Zij leren net om te gaan met het ruitergewicht, kunnen daardoor nog zoekende zijn hoe hiermee om te gaan en daardoor spierspanningen ontwikkelen waardoor zij ongewild slechte ervaringen kunnen opdoen die gemakkelijk voorkomen kunnen worden.
  • Oudere paarden – Soepel maken van de strammer wordende spieren en verhogen van de productie van de gewrichtsvloeistof om de smering van de gewrichten te bevorderen.
  • Recreatie paarden – Zij werken in die mate dat ze eventuele kwaaltjes gemakkelijk kunnen verdoezelen, paarden zijn de meest vergevingsgezinde dieren en zullen voor je doorwerken. Meerdere kwaaltjes die ze niet tonen kunnen uiteindelijk aanleiding zijn voor een grotere blessure, die in een eerder stadium voorkomen had kunnen worden.
  • Wedstrijd paarden – Er wordt veel gevraagd van paarden die meegaan op wedstrijd, ze moeten presteren onder druk en thuis wordt meer met ze getraind. Een lijf waar veel van wordt verwacht, heeft ook veel aandacht nodig om die prestatie te kunnen leveren. Daarom is het goed om met massage het lijf te onderhouden om zo blessures voor te zijn en optimale resultaten te boeken. Binnen en buiten de ring.