Ieder paard is een massage waard

Ayla Scheen

"Hoi! Ik ben Ayla Scheen, ik ben 19 jaar en ik woon in Westervoort. Ik studeer HBO-rechten, werk als baliemedewerkster bij de Albert Heijn en in mijn vrije tijd maak ik tuigonderleggers op maat voor de kleinere pony’s.

Naast mijn werk en mijn opleiding, ben ik voornamelijk bezig met de verzorging en training van mijn twee pony’s, mijn 19 jarige shetlander merrie Fleur en mijn 9 jarige shetlander kruising Welsh ruin Sjors. Aangezien Fleur met vervroegd pensioen is, kan ik alle tijd nemen die ik nodig heb voor het trainen met Sjors.

Wij rijden aangespannen en zijn in 2015 begonnen met het rijden van officiële wedstrijden, tot nu toe hebben wij bij elke wedstrijd minimaal één winstpunt mee naar huis kunnen nemen. Sjors is een erg veelzijdige pony, die naast het mennen ook altijd in is voor wat longeer- en grondwerk.

Aangezien ik iemand ben die zich snel zorgen maakt, laat ik Sjors regelmatig nakijken/behandelen door mensen met voldoende kennis en verstand, om zijn gezondheid optimaal te houden en doelmatig te kunnen trainen. Dankzij het Sponsorship van Gentle Touch Sportmassage is het voor mij mogelijk om Sjors meerdere keren per jaar te laten masseren en zo meer te weten te komen over zijn spieropbouw en hoe wij deze samen kunnen verbeteren. Ik hoop dat wij hierdoor verder zullen komen in de wedstrijdsport en zo zoveel mogelijk uit onszelf als combinatie kunnen halen.