Ieder paard is een massage waard

Mijn paarden

Nikita

Nikita (1995) is mijn KWPN merrie die mij heeft geïnspireerd om sportmasseur te worden. Met haar vele blessures heb ik bij haar gemerkt dat massage het verschil kan maken. In plaats van het gepensioneerde paard dat niets meer zou kunnen zoals mij verteld werd, hebben wij nog heel veel jaren heerlijk genoten. Inmiddels is zij wel echt met pensioen, maar in haar hoofd blijft het altijd die vrolijke 3-jarige. Vanaf 1998 zijn wij een duo en ik hoop dat dit nog heel lang zal blijven.

Isabella

Isabella (2004) is de uk van het stel, maar zeer veelzijdig! Niet alleen loopt zij onder het zadel, maar ook voor de wagen en doet lange lijnen werk. Met haar 86cm nog net een mini maat Shetlander. Met Bella ben ik heel actief, wij trainen voornamelijk op lange afstanden en zijn de afgelopen jaren enthousiast deelnemer geweest van de paarden vierdaagse in Barchem waar we maanden van tevoren al goed voor beginnen te trainen. Verder is ze leermeester voor haar dochter in het span.

 

Michael

Michael (2011) is onze benjamin. Met zijn officiële naam Gentle Touch uit de G-jaargang van het KWPN heeft hij voor de naam van de praktijk gezorgd. Inmiddels heeft hij het stokje van Nikita overgenomen en zijn we met hem rustig aan begonnen met zijn training. Van ieder paard leer je weer wat nieuws. Nikita heeft mij heel veel bijgebracht en met Mike vervolg ik mijn pad met meer verfijning. Ik heb hem zelf van jongs af aan mogen begeleiden naar het paard dat hij nu is. We zijn zeker onze uitdagingen tegen gekomen, maar hoe meer we samen bezig zijn, elkaar leren kennen in het werk en hierbij van elkaar leren, des te beter we een team worden! 

Galina van de Bella Hoeve

Als laatste is in 2013 onze allerjongste geboren, Galina van de Bella Hoeve. Zij is de dochter van Isabella en mijn eigen gefokte veulentje. Galina heeft ruim drie jaar lang lekker vrij op staan groeien naast haar moeder, maar heeft in die tijd ook al van alles mogen zien en meemaken. Waardoor zij, toen het moment daar was, zo hop voor de sulky is gaan staan en er braaf mee is weggelopen. Want dat was voor haar heel normaal. Inmiddels krijgt zij het werk voor de wagen in enkel- en tweespan aangeboden in de mate die bij haar en haar leeftijd past en moet ik haar af en toe afremmen om niet teveel te willen. Een heel gevoelige pony met een heel mooi verhaal te vertellen!