Ieder paard is een massage waard

Over Gentle Touch Sportmassage

Al mijn hele leven heeft alles wat met paarden te maken mijn aandacht. Op mijn 14e, na lang aandringen, mijn eerste pony gekregen van mijn ouders en inmiddels een aantal jaren verder, trotse eigenaar van twee rijpaarden en twee Shetlanders. Altijd zeer actief geweest met de sport, maar een aantal jaren geleden door blessures van mijn paard op therapeutische basis met haar verder gegaan en met vele soorten uitdagingen en oplossingen in aanraking gekomen.

Door deze blessures van mijn eigen paard ben ik een aantal jaren geleden in aanraking gekomen met paardenmassage en heb gezien wat het met mijn paard deed. Ik was erg onder de indruk! Kort daarop heb ik mijn eerste workshop massage gevolgd om dit zelf voort te kunnen zetten thuis. Hierop volgden nog een aantal workshops en in 2012 heb ik de stap gezet om een professionele opleiding bij Massage Hippique te volgen, welke ik succesvol heb afgesloten.

Ik ben inmiddels gecertificeerd paarden sportmassage therapeut met de licentie L2. Dit betekend dat ik gecertificeerd paarden sportmasseur en integratief paardenmasseur ben.

Paarden Sportmasseur is een vrij beroep, er zijn geen wettelijke regels om het beroep van Paarden Sportmasseur uit te oefenen. Ik ben daarom aangesloten bij Massage Hippique. Bij Massage Hippique aangesloten masseurs hebben een gedegen opleiding gehad en zijn gediplomeerd.