Ieder paard is een massage waard

Therapy Massage Pad

Geen volledige massage, maar u wilt uw paard wel losser laten maken? Probeer dan eens de Therapy Massage Pad met een Stretch en Mobilisatie behandeling.

Kent u die stoelen die in sommige electronica winkels staan waar u in kunt gaan zitten en dan heerlijk uw rug los trillen? Dit is nu ook beschikbaar voor uw paard! Alleerst krijgt uw paard een pad op die iets groter is dan een westernzadel pad. Door middel van drie banden onder buik en een band voor langs de boeg wordt het vast gelegd op de rug van uw paard. De trillingen hebben drie intensiteiten die handmatig bestuurd worden, zodat uw paard er langzaam aan kan wennen, low - medium - high. Nadat alles los is gemaakt door de Massage pad, ga ik alle vier de benen langs om deze te stretchen & mobiliseren door middel van diverse stretch technieken. Genieten maar!

De Massage pad verbetert de flexibiliteit van de rug door middel van trillingen, hierdoor worden stijve en vastzittende spieren weer losgemaakt. Maakt uw paard meer ontspannen, stimuleert de doorbloeding en helpt bij de afvoer van afvalstoffen.

  • Verbetert de flexibiliteit van de rug
  • Zorgt voor meer ontspanning
  • Spieren worden op verschillende manieren aan het werk gezet voor maximaal resultaat
  • Bevordert de toevoer van bloed naar de spieren
  • Stimuleert de afvoer van afvalstoffen
  • Kan bij regelmatig gebruik zorgen voor verruiming van de passen 
  • Elke massagecyclus duurt 30 minuten en bestaat uit 3 stadia
  • 3 verschillende massagestanden
  • Geschikt voor alle paarden- en ponyrassen

Het Massage Pad verbetert de flexibiliteit van de rug door het losmaken van stijve, vastzittende spieren. Elke massagesessie duurt 30 minuten en bestaat uit 3 fasen. Dit zorgt ervoor dat de spieren binnen een sessie van 30 minuten op verschillende manieren aan het werk worden gezet voor maximaal resultaat.

Het Massage Pad is getest door het Myerscough College in Lancashire. De resultaten, gebaseerd op een testperiode van 6 weken, laten zien dat het Massage Pad voor een significante verbetering zorgt van de soepelheid van de rug, het verruimen van de passen en het bevorderen van de ontspanning. 

De paarden werden beoordeeld op symptomen van stress/ontspanning direct voor, tijdens en na het gebruik van het Massage Pad gedurende 6 weken. De paarden werden tevens beoordeeld op flexibiliteit en soepelheid. Het onderzoek bestond uit een groep paarden die behandeld werden met het Massage Pad en een controlegroep.

Resultaten van het onderzoek:

Verminderen van stijfheid Massage therapie helpt om stijfheid van de rug te verminderen. Het stimuleert de bloedtoevoer naar de spieren en verbetert de afvoer van afvalstoffen. Uit onderzoek bleek dat bij alle paarden die deelnamen aan het onderzoek een algehele verbetering was in de flexibiliteit van de rug van 46%.

Stimuleren van ontspanning Verlaagt de hartslag en zorgt voor ontspanning gedurende de gehele massagesessie. Paarden betrokken bij het onderzoek vertoonden een verlaging in de hartslag wat een graadmeter van ontspanning is.

Verbeteren van de prestaties Spanning is vaak één van de meest voorkomende oorzaken van slecht presteren. Door het bevorderen van het ontspannen zijn van uw paard en het verbeteren van de soepelheid van de rug kunnen de negatieve effecten van spanning terug worden gedrongen. Ontspannen, soepele spieren zullen bijdragen aan een betere beweeglijkheid van het paardenlichaam wat de prestaties van wedstrijdpaarden ten goede komt.

Stretchen en Mobiliseren

Na de behandeling met de Massage Pad geef ik het paard nog een stretch en mobilisatie behandeling. Alle benen worden op deze manier losgerekt en geschud.

De volledige behandeling met de Massage pad en Stretchen & Mobiliseren duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Bij een eerste behandeling neem ik ruim de tijd om het paard aan de pad te laten wennen, dus dat kan ook langer duren dan een uur dan. Bij meerdere paarden, kan ik tot 6 achter elkaar behandelen op een dag.

Maak een Gratis Website met JouwWeb