Ieder paard is een massage waard

Hartslagmeter training

Effectief en efficiënt trainen, dat willen we allemaal. Is je paard nu echt aan het werk of rij je rondjes terwijl hij eigenlijk twee hoeven in zijn neus heeft? Of misschien denk jij dat het allemaal wel meevalt, maar werkt jouw paard als een bezeten om je bij te houden? Dat kan beide zonder dat we het door hebben, het gebeurd de beste zijn we achter gekomen in wetenschappelijk onderzoek.

Daarom is het belangrijk dat je weet wat je traint. Leer je paard tijdens de training nog beter kennen en train daarbij niet te licht, zeker niet te zwaar en pak voldoende rust voor herstel. En daarbij, hoe is jouw hartslag? Ben jij voldoende op conditie? Jouw hartslag meten kan als extra optie ook.

Tijdens het rijden met de hartslagmeter gaan we door middel van een test de basiswaarden van je paard vaststellen in stap, draf en galop. We hebben namelijk door middel van vele onderzoeken vast kunnen stellen dat de gemiddelde hartslagen van paarden in stap, draf en galop allemaal binnen een bepaalde range liggen en deze gangen voor een paard net zo inspannend zijn als wandelen voor ons inspannend is. Wanneer we ze echt aan het werk gaan zetten met krachttrainingen, galoptrainingen of heuveltrainingen dan zullen de hartslagen paard individuele verschillen gaan tonen. Hoe beter hij op conditie is, des te harder en meer kracht kan hij geven op een hogere snelheid.

Metingen kunnen gedaan worden onder het zadel, aangespannen (bij voorkeur enkelspan) of aan de longeerlijn.

Van deze test krijg je de resultaten direct te horen en kun je er mee aan de slag om jouw paard nog beter in conditie te brengen! Je kunt deze test natuurlijk herhalen na een aantal weken om te kijken hoe de vorderingen zijn.

Maak een Gratis Website met JouwWeb