Ieder paard is een massage waard

Hoe gaat een behandeling

De masseur komt altijd bij het paard op stal. Het paard wordt gemasseerd in de voor hem of haar meest prettige omgeving. Vaak is dit in zijn of haar eigen stal of op een poetsplaats. Ook het tijdstip is van belang, we willen rust creëren tijdens de massage. Tijden dat er veel drukte is op stal, andere paarden naar buiten of naar binnen gaan en voertijden kunnen beter vermeden worden. Een nat of vies paard is niet goed te masseren, daarom dient het paard schoon en droog te zijn. Voor een optimale massage is het paard op de dag van behandeling nog niet gereden, of in ieder geval langer dan twee uur geleden voor de behandeling. Een behandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Na de behandeling is het belangrijk dat het paard zo’n 10 minuten stapt aan de hand. Hij moet zelf ook wennen aan de veranderingen in zijn lijf. Wanneer het paard direct weer op stal of in de weide gezet zou worden, zou hij gemakkelijk in zijn oude ritme kunnen vallen, dit wordt ook wel spiergeheugen genoemd. Het is aan te raden om de dag na de behandeling het paard ook alleen licht aan het werk te zetten.

Wanneer het paard voor het eerst gemasseerd wordt of er zijn spierproblemen, is het aan te raden om drie behandelingen uit te voeren binnen 1 tot 2 weken. Dan worden de beste resultaten verkregen. Hier is een speciale starters kaart voor. Daarna is een herhaling van eens per maand of per twee maanden aan te raden.

Maak een Gratis Website met JouwWeb